Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κίνδυνοι του διαδικτύου,Απάτες και τεχνάσματα

Η καλύτερη προστασία από τους απατεώνες είναι η γνώση και η προσοχή. 



Απάτη μέσω  internet με θύμα αγρινιώτη κλήθηκε να εξιχνιάσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Ασφάλεια Αγρινίου.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr,  o εν λόγω αγρινιώτης αγόρασε ανταλλακτικά για το όχημά του από υποτιθέμενη εταιρεία της Θεσσαλονίκης ωστόσο αποδείχθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης. Για να το αντιληφθεί  βέβαια χρειάστηκε να περάσουν ημέρες χωρίς τα ανταλλακτικά να έρχονται  ενώ ο ίδιος είχε καταθέσει 800 ευρώ σε λογαριασμό που του υποδείχθηκε.
Κάθε προσπάθεια του στη συνέχεια να έρθει σε επαφή με το άτομο  με το οποίο αρχικά είχε επικοινωνία απέβη άκαρπη με αποτέλεσμα να αναλάβουν πλέον οι αστυνομικές αρχές την υπόθεση.
Προσοχή λοιπόν καθώς ενώ οι αγορές μέσω διαδικτύου κερδίζουν διαρκώς έδαφος ,υπάρχουν και περιπτώσεις που καιροφυλακτούν απατεώνες.
Τους τελευταίους μήνες του 2009, μέσα από το e-mail το Blog, άγνωστοι, με κατέκλυσαν στην κυριολεξία  με e-mails, ενημερώνοντάς με για τη μεγάλη μου τύχη. 
Συγχαρητήρια, κερδίσατε μου έλεγαν, άλλος ότι κέρδισα 750.000 ευρώ, ο άλλος 800.000 ευρώ, κι ο άλλος 1.500.000 ευρώ κ.ο.κ
Τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε αύξηση στα ενοχλητικά τηλέφωνα ή μηνύματα με προσφορές για εύκολο κέρδος.
Επειδή είναι εύκολο να την πατήσει ο καθένας μας με δυσάρεστα αποτελέσματα, θα δημοσιεύσουμε κάποιες από τις πιο συνηθισμένες απάτες.ελπίζοντας ότι με την δημοσιοποίηση τους θα συμβάλλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις στην αποτροπή εξαπάτησης έστω και ενός ανυποψίαστου χρήστη του διαδικτύου.
Απο αυτούς που προσπάθησαν να με εξαπατήσουν, ενδεικτικά θα αναφέρω τους
1. UK NATIONAL LOTTERY BOARD, υπογράφει κάποιος  Edward Wright
2. Τον τραπεζίτη Aziz Muchamed ,
3. Τον Patrick Daniel (senior auditor) της BANK OF AFRICA [BOA] από το Ouagadougou
4. Την Augustine Daran, της ίδιας και καλά Τράπεζας από το Ouagadougou
5. Την Susan Morgan από το Cocody του Abidjan, της Ακτής  του Ελεφαντοστούν [Cote d'Ivoire]
6. Toν Δόκτορα ?? Leslie Spears. της Google Promotion Award Team, 
τα μηνύματα των οποίων θεώρησα αναγκαίο και για ευνόητους λόγους να τα αποθηκεύσω σε ασφαλές μέρος.
Προσοχή στις παρακάτω απάτες
λεφτά από το ίντερνετ



1) Η Νιγηριανή απάτη, γνωστή και ως 419

λεφτά από το ίντερνετ
Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε λάβει ένα e-mail από ένα μέλος μιας πολύ πλούσιας οικογένειας από την Νιγηρία..
Είναι μια απεγνωσμένη κραυγή για βοήθεια για την εξαγωγή από την χώρα ενός πολύ μεγάλο χρηματικού ποσού.
Μια παραλλαγή αυτής της απάτης αφορά μια γυναίκα από την Αφρική ή οποία ισχυρίζεται ότι ο σύζυγός της είχε πεθάνει, και ότι θέλει να προσφέρει μερικά εκατομμύρια δολάρια από αυτά σε κάποια εκκλησία κλπ κλπ.
ΠΡΟΣΟΧΗ  είναι  μια καλοστημένη απάτη
λεφτά από το ίντερνετλεφτά από το ίντερνετΑυστραλός πολίτης ελληνικής καταγωγής, συνελήφθη ως επικεφαλής σπείρας η οποία έκανε τη λεγόμενη «Νιγηριανή Απάτη› - μία από τις γνωστότερες κομπίνες στο Διαδίκτυο.
Η BOA γνωστοποιεί την ΑΠΑΤΗ, Παρά ταύτα οι απατεώνες συνεχίζουν απτόητοι μέχρι και σήμερα.
2) Προέγκριση εγγυημένου Δανείου ή πιστωτικής κάρτας με χαμηλό επιτόκιο.
λεφτά από το ίντερνετ
Σας στέλνουν ένα e-mail που με ικανοποίηση σας πληροφορούνε ότι μεγάλη και γνωστή τράπεζα, έχει προ-εγκρίνει στο όνομα σας ένα μεγάλο δάνειο ή πιστωτική κάρτα με πάρα πολύ χαμηλό επιτόκιο αρκεί να προκαταβάλλετε ένα μικρό σχετικά ποσό κλπ κλπ.
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καλοστημένη απάτη.
3)Απάτη από διάφορες Lotteries
πως να βγάλεις λεφτά
Οι περισσότεροι από εμάς ονειρευόμαστε το μεγάλο χτύπημα στο καζίνο, ή να κερδίσουμε το τξακ Πότ στο Joker ή στο Λόττο, ή ακόμα και τον πρώτο αριθμό στο Κρατικό Λαχείο. Να σταματήσουμε αμέσως την σκληρή μας δουλειά, κι όσο είμαστε ακόμα νέοι, να απολαύσουμε επιτέλους τις μικρές χαρές της ζωής.
Στην περίπτωση που θα λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα από κάποιον λέγοντας σας ότι έχετε κερδίσει πράγματι ένα τεράστιο ποσό κι ότι το όραμα σας για ένα ονειρεμένο σπίτι, για φοβερές διακοπές σε εξωτικά μέρη, ή ακριβά δώρα και για μεγάλη ζωή.
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καλοστημένη απάτη.
4) Phishing email και κάλπικες ιστοσελίδες

Μία από τις πλέον διαδεδομένες απάτες στο Internet.
Πρόκειται για σύγχρονη μέθοδο του « Ψαρέματος » με e-mail. 
πως να βγάλεις λεφτάΑυτοί που σας το στέλνουν  επιδιώκουν να σας παρασύρουν έτσι ώστε μέσα από νομιμοφανείς ιστοσελίδες σας ζητούν να τους αποκαλύψετε ψηφιακά δεδομένα και πληροφορίες που αφορούν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς, Pin πιστωτικών καρτών κλπ. Αυτά τα phishing email που μοιάζουν με τις νόμιμες ιστοσελίδες κάποιου γνωστού τραπεζικού ιδρύματος όπως η Citibank, eBay, ή PayPal κλπ, προσπαθούν να σας τρομάξουν για κάποιο κίνδυνο ή να σας παρασύρουν να επισκεφθείτε την ψεύτικη αυτή ιστοσελίδα ζητώντας σας εγγραφή με το ID και τον κωδικό πρόσβασής των τραπεζικών λογαριασμών σας. Συνήθως, το πρόσχημα είναι επείγουσα ανάγκη για "επιβεβαίωση της ταυτότητά σας" λέγοντα σας ακόμη πώς ο λογαριασμός σας έχει δεχθεί επίθεση από hackers με σκοπό να σας παρασύρουν να αποκαλύψετε τις εμπιστευτικές αυτές αναγκαίες πληροφορίες.
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καλοστημένη απάτη. 
5)Η απάτη για αχρεωστήτως καταβληθέντα έξοδα πώλησης
πως να βγάλεις λεφτάΑυτό συνεπάγεται ένα στοιχείο, που θα μπορούσε να αναφέρεται σε πώληση, όπως ένα αυτοκίνητο, φορτηγό ή κάποιο άλλο ακριβό αντικείμενο.
Ο scammer βρίσκει τη διαφήμισή σας και σας στέλνει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσφέρεται να πληρώσει πολύ περισσότερα από ό, τι ζητά τιμή σας. Τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά υποτίθεται ότι αφορούν τα έξοδα μεταφοράς του αντικειμένου πχ του αυτοκινήτου στο εξωτερικό. Σε αντάλλαγμα, του στέλνεις το αντικείμενο πχ το αυτοκίνητο και τα μετρητά της διαφοράς. 
Η απώλεια είναι διπλή, χάνεις και το αντικείμενο και τα μετρητά. 
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καλοστημένη απάτη. 
6) Έρευνα για την απασχόληση 
πως να βγάλεις λεφτά
Έχετε δημοσιεύτηκε το βιογραφικό σας, με κάποια τουλάχιστον προσωπικά δεδομένα προσβάσιμα από πιθανούς εργοδότες, για ένα νόμιμο χώρο εργασίας. Λαμβάνετε μια προσφορά εργασίας για να γίνετε ο «οικονομικός αντιπρόσωπος" της αλλοδαπής εταιρείας που δεν έχετε καν ακούσει πριν. Ο λόγος που θέλουν να σας προσλάβουν είναι ότι η εταιρεία αυτή έχει προβλήματα για την αποδοχή χρημάτων από τους πελάτες των ΗΠΑ και πρέπει να χειρίζονται αυτές τις πληρωμές. Θα πρέπει να καταβληθεί 5 με 15 τοις εκατό προμήθειες ανά συναλλαγή κλπ κλπ.
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καλοστημένη απάτη.

7) Έρανος για την ανακούφισης από καταστροφέςΤι κοινό μπορεί να έχουν η 9η Νοεμβρίου, το τσουνάμι και ο Κατρίνα; 
πως να βγάλεις λεφτάΑπλά όλες αυτές οι καταστροφές, είναι τραγικά γεγονότα, όπου οι άνθρωποι πεθαίνουν, χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα, ή ό, τι έχουν και δεν έχουν. Σε αυτές τις στιγμές, προσφέρονται φιλάνθρωποι που προσφέρονται ώστε να βοηθήσουν τους επιζώντες με όποιο τρόπο μπορούν, συμπεριλαμβανομένων των online δωρεών. Απατεώνες έχουν συστήσει πλαστές ιστοσελίδες φιλανθρωπίας με σκοπό να κλέψουν τα χρήματα που δωρίζονται στα θύματα των καταστροφών. 
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καλοστημένη απάτη. 
8) Φθηνές Κρουαζιέρες και Ταξίδια αναψυχής.

πως να βγάλεις λεφτάΑυτές οι απάτες γίνονται συνήθως κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Σας στέλνουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με την προσφορά σε εκπληκτικά χαμηλή τιμή για κάποιο εξωτικό προορισμό, υπό την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να κάνετε Booking σήμερα διότι η προσφορά λήγει το βράδυ. Αν καλέσετε, θα βρείτε τα ταξίδια είναι ελεύθερα αλλά οι τιμές ξενοδοχείων overpriced κλπ κλπ.
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καλοστημένη απάτη
9) Η Αλυσίδα "Μake Money Fast" emails 
Η κλασική πυραμίδα, λαμβάνετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με μια λίστα ονομάτων.
πως να βγάλεις λεφτάΘα σας ζητηθεί να στείλετε 5 δολάρια (περίπου) με ταχυδρομείο στο πρόσωπο του οποίου το όνομα είναι στην κορυφή της λίστας, και σας ζητούν να προσθέστε το όνομά σας στο κάτω μέρος της λίστας, και τροποποιημένη σας ζητούν να την διαβιβάσετε σε τρίτους…κλπ κλπ.
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καλοστημένη απάτη.
πως να βγάλεις λεφτά
10) "Μετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε Money-Making Machine!"  
Αν και δεν είναι πλήρως διευκρινισμένη η μέθοδος αυτής της απάτης, το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Σας υπόσχονται ότι έναντι αμοιβής θα σας δοθούν οδηγίες για το πως μπορείτε να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε μηχανή παραγωγής χρήματος, δηλαδή θα πάρετε οδηγίες για το που θα πρέπει να πάτε με Link και πως μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας προγράμματα ή ότι άλλο είναι απαραίτητο ώστε μέσα από τον υπολογιστή σας οι παρεχόμενες πληροφορίες να σας αποφέρουν κέρδος.ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καλοστημένη απάτη. 
Τρόποι προστασίας - Τι πρέπει να γνωρίζετε
  • Ο μόνος τρόπος για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τις διάφορες απάτες και κομπίνες είναι να είσαι πολύ προσεκτικός.
  • Όταν δεν γνωρίζεις κάτι να ζητάς τη γνώμη και τη συμβουλή από επαγγελματίες.
  • Πάντα να εξετάζεις προσεκτικά τις συνδέσεις [Link] που σου προτείνουν και να ξέρεις πάντα με ποίον συναλλάσσεσαι.
Να Θυμάσαι ότι :
" Η καλύτερη προστασία από τους απατεώνες είναι η γνώση και η προσοχή. "
Να θυμάσαι πάντα ότι ο έξυπνος Surfer:
  • Γνωρίζει ή ζητά να μάθει τα ονόματα των ατόμων με τα οποία συνομιλεί και ξέρει ποιους αντιπροσωπεύουν.
  • Συνδιαλέγεται με άτομα και εταιρείες που γνωρίζει και εμπιστεύεται.
  • Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που συλλέγει.
  • Βεβαιώνεται ότι καταλαβαίνει απόλυτα τους όρους και τις προϋποθέσεις της προσφοράς που του γίνεται.
  • Ζητά εξηγήσεις για οτιδήποτε δεν καταλαβαίνει.
  • Δεν δίνει ποτέ πληροφορίες για τα προσωπικά και οικονομικά του δεδομένα προτού διαπιστώσει ότι η εταιρεία είναι νόμιμη.Δεν παίρνει βεβιασμένες αποφάσεις.
  • Δεν διστάζει ποτέ να κάνει ερωτήσεις.
  • Όσες πιο πολλές ερωτήσεις κάνετε τόσο το καλύτερο.
  • Αναζητά συχνά πληροφορίες, ενημερώνετε για τις επαφές του.
  • Αναφέρει και καταγγέλλει στις Αρμόδιες Εποπτικές Αρχές οποιαδήποτε προσπάθεια απάτης ή εκμετάλλευσης του.
  • Θυμάται ΠΑΝΤΑ πως "Αν κάτι φαίνεται τόσο καλό κι αληθινό, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι!"

Μια μικρή λίστα από τα πολλά site που κοροϊδεύουν τον κόσμο: www.megabuxxclicks.com 
www.legitimincome.com 
www.tendollarclick.com 
www.websitetester.biz 
www.easycashptc.com 
www.bax-online.com 
www.luckydollar.biz 
www.fastcarptc.com 
www.dollargpt.com 
www.margo-siti.ru 
www.for-work.net 
www.euro-reg.ru 
www.selaus.com 
www.unlum.com 
www.ipmoney.in 
www.olest.com 
www.bux.to 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απορίες πλέον θα λύνονται μόνο μέσα στο φόρουμ το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ http://forum.click4money.gr/
Ο λόγος είναι για να μαζεύεται όλο το υλικό εκεί και να μην απαντάμε συνέχεια στα ίδια ερωτήματα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπάσιμο κωδικών email και τρόποι προστασίας αυτών

Καλησπέρα φίλοι και αναγνώστες του  blog μου, σήμερα θα σας δείξω ένα οδηγό βίντεο με τον οποίο μπορεί κάποιος να μας κλέψει τον κωδικό του email μας όπως επίσης και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε. Με αυτό το τρόπο μπορούμε να ανιχνεύσουμε  κωδικούς hotmail, windows live και gmail . Στον οδηγό βίντεο σας δείχνω για hotmail που με τον ίδιο τρόπο γίνετε και για τα windows live.  Για gmail στην επιλογή "Single target" που σας δείχνω στο βίντεο αντί για "pop3.live.com" βάζουμε "smtp.gmail.com", στην "Port" βάζουμε 465, και στο "Protocol" βάζουμε "smtp", επίσης βάζουμε τικ και στην επιλογή "Be verbose", τα άλλα τα κάνουμε όπως και στο βίντεο. Θα χρειαστούμε  Backtrack ( το backtrack το κατεβάζετε εδώ ή  εδώ για torrent ). Το προγραμμάτακι "Hydra-gdk" το οποίο είναι ενσωματωμένο στο backtrack, θα το βρείτε στο μενού => Application-Backtrack-Privilege Escalation- Passwo

Σπάσιμο κωδικών facebook

Πώς μπορεί κάποιος να σας κλέψει τον κωδικό του Facebook (hack facebook). Παρακάτω σας έφτιαξα ένα βίντεο που μου ζητήσατε για το πως σπάμε κωδικούς στο facebook εύκολα. Με ένα απλό τρόπο μπορεί να σας κλέψουν το κωδικό του facebook . Το βίντεο είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς.   Τον οδηγό αυτό κυρίως τον έφτιαξα για αρχάριους, να μπορούν να δουν ένα από τους πολλούς τρόπους που μπορεί κάποιος έμπειρος hacker να κλέψει τον κωδικό του ς. Μετά από το βίντεο θα έχετε μια άλφα γνώση και θα μπορείτε να προστατευτείτε. Τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για να το κάνετε και εσείς :   http://lefta4klik.blogspot.gr/2012/12/spasimo-kodikon-crack-wep.html Όποιος έχει απορίες για το πως να σπάσω κωδικό facebook ας αφήσει σχόλιο να το βοηθήσουμε. Σημείωση : Η τεχνική αυτή δουλεύει όταν οι υπολογιστές βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο.  Πώς σπάμε κωδικούς του φβ - Δείτε τον οδηγό βίντεο Μπορείτε να δείτε και τον νέο οδηγό όπου γίνετε να σπάσει το facebook χωρίς να χρειαστεί να σταλ

Εγκατάσταση backtrack στα windows με βοήθεια εικονικής μηχανής

Καλησπέρα φίλοι μου, σήμερα σας έχω φτιάξει το βίντεο που μου ζητήσατε κάποιοι που είχατε δυσκολίες στην εγκατάσταση του  backtrack  σε εικονική μηχανή για να τρέχουνε στα windows. Είναι πάρα πολύ απλό, θα το δείτε στην συνέχεια στο video. Την εικονική μηχανή που έχω και εγώ για να τρέχουνε τα backtrack στα windows:  Κατεβάστε την εδώ . Τα Backtrack τα κατεβάζετε από εδώ . Κατεβάστε την τελευταία έκδοση δηλαδή το backtrack 5 R3. Επίσης σας έχω και μια εναλλακτική λύση εικονικής μηχανής που θα δείτε κάτω από το βίντεο, όπου μπορείτε να δείτε  οδηγίες για να κατεβάσετε και να τρέξετε το backtrack στο virtualbox της oracle. Εγκατάσταση backtrack σε εικονική μηχανή - Δείτε τον οδηγό βίντεο Μπορείτε αν θέλετε να κατεβάσετε την εικονική μηχανή (virtualbox) της oracle που είναι επίσης πολύ καλή και είναι δωρεάν. Κατεβάστε την από εδώ  https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads . Όταν κατεβεί το κάνετε εγκατάσταση και δημιουργείτε μια εικονική μηχανή στο virtualbox της